Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Roomservice at Olof’s

Het is niet letterlijk roomservice, wat de naam van dit pop-up restaurant impliceert. We zullen het je even uitleggen.

Upcycling
Het NH Barbizon Palace hotel op de Zeedijk krijgt een make-over als de nieuwe flagship van de NH Collection. Dus werd er een concept bedacht wat ook nog een handig upcycling project blijkt: in de aangrenzende St Olofskapel (tevens de oudste kapel van Amsterdam) is op creatieve wijze het oude meubilair van de kamers gebruikt om daar een pop-up restaurant mee in te richten.

Olofs5
Het lijken allemaal losse eetkamers die door een scheidingswand met voile gordijn van elkaar gescheiden zijn. Daar worden de door chef Chris Naylor bereidde gerechten geserveerd. Michelin-chef Naylor (bekend van Vermeer) pakt het voor Olof’s verrassend aan door een menu te bereiden waarin groente de hoofdrol speelt, en waar indien gewenst vlees of vis als side dish besteld kan worden. Ein-de-lijk een plek waar je gerust met je vega vrienden kunt gaan eten!

olofs7 Olofs8

Vermouth, cocktails en worst
Maar er is meer…want wat is een restaurant zonder bijbehorende bar? Juist. Op de eerste verdieping vind je dan ook drie barren. Je moet de verwende klant tegenwoordig wat te bieden hebben, dus is er een Vermuteria -mocht je hier niet eerder van gehoord hebben; hier serveren ze vermouth-, cocktailbar King Charles II -vernoemd naar deze royal die in 1679 malaria overleefde dankzij het drinken van tonic- waar G&T’s en andere cocktails met botanische ingrediënten en mixen met Fever-Tree frisdrank worden gemaakt, en de charcuterie-bar van Brandt & Levie. Dat maakt dat je niet per se bij Roomservice hoeft te eten maar er ook voor kunt kiezen om te borrelen met zo’n overheerlijke plank charcuterie erbij. De worsten zijn erg smakelijk (we bleven ervan eten), en worden begeleid door cornichons, olijven, gezouten amandelen of vers knapperig brood van de bakker. Heb je net je balans-dag ingelast, dan kun je ook snacken van de sardines uit blik.

Olofs2 Olofs3 Olofs4

Je kunt tot Koningsdag (30 april) terecht bij Olof’s.

Roomservice at Olof’s
Zeedijk 2A Amsterdam
Op zondag ook geopend voor lunch. Meer info en reserveringen klik hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.