Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Wordt dit de nieuwe foodtrend van 2016?

We raken steeds beter opgevoed wat eten betreft, en het doet ons deugd om te zien dat er de afgelopen jaren zoveel beweging is op food gebied in Nederland. Dat maakt ook dat bepaalde delicatessen die voorheen nog voor de happy few waren weggelegd steeds meer hun weg weten te vinden naar een breed publiek.

Zo waren we vandaag getuige van een voorbeeld hoe een populaire snack – de patat- een chique touch krijgt. Bij de Frietboutique in Oud-Zuid kun je vanaf vandaag namelijk een ‘friet met kaviaar’ bestellen: goudgele patatten gezouten met zeezout uit Ibiza, een toef crème fraîche en daarbovenop 10 gram kaviaar.

Friet_kaviaar1

Gekke combinatie? Nou eigenlijk niet. In het Rusland ten tijde van de tsaren waren de ‘Pommes Tsarine’ bijna dagelijkse kost. Dat waren gekookte aardappelen met crème fraîche en kaviaar, dus heel veel anders is dit niet. En weer eens wat anders dan de usual patat mét!

We hebben het geproefd en het is zeker een aanrader. Vooral voor degenen die nog twijfelen of ze kaviaar wel lusten omdat ze het op de traditionele wijze geserveerd te ziltig vinden. Het enige wat wij als kritiek-puntje hebben is dat de aardappel de smaak van de kaviaar ietwat overheerst, maar dat komt omdat we kaviaar het liefst zo puur mogelijk eten. Kwestie van smaak.

frietboutique2

Ondanks dat de prijzen van kaviaar volgens Ashkan Mossafaian van House of Caviar & Fine Foods de komende jaren zullen dalen (overigens met behoud van kwaliteit), is een friet met kaviaar nog wel een traktatie voor de prijs van €17,50.

Ga het zelf ervaren bij de Frietboutique (& IJsboutique) op de Johannes Verhulststraat 107 in Amsterdam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.