Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Van deze Dom Pérignon fles wil jij vanavond ook de kurk laten knallen

Als er één fles in feestelijke sferen past, dan is het wel de Limited Edition Dom Pérignon Vintage 2006 ontworpen door Björk & Chris Cunningham. Een bijzondere fles vraagt natuurlijk om een bijzondere lancering, en zo waren wij getuige van een visueel spektakel op tafel tijdens een geweldig diner op een even zo spectaculaire locatie: de Vondelkerk.

Vondelkerk-DP-diner DP_diner1

Stelletje zondaars die we waren, met eten op sterren-niveau (verzorgd door De Bokkendoorns, Overveen) en rijkelijk vloeiende champagne…

 

Enfin, bekijk de video want dat is een betere weergave van de avond, maar alvorens dit te doen geven we je nog een korte inleiding over de kunstenaars die de fles van deze eerste plénitude van Dom Pérignon Vintage vorm hebben gegeven:
Björk: beter bekend als de meest excentrieke zangeres die IJsland voortbracht
Chris Cunningham: is visueel kunstenaar
Waarom als duo?? Nou, ze werken al langer samen want Cunningham heeft Björk’s video ‘All Is Full of Love’ geregisseerd (jeweetwel, met die kussende robots. Overigens haar beste nummer vinden wij), en de IJslandse staat ook wel bekend om haar kunstzinnigheid (zwanenjurken op de rode loper enzo). Dus zo geschiedde de nieuwe End of Year limited edition fles van het champagnehuis, en deze kreeg ook een naam: ‘From Earth to Heart’. Een groene laserstraal lijkt zich een weg door de fles te willen boren maar wordt tegengehouden door het iconische schild op de fles. De rosé Vintage 2004 is ook voorzien van dezelfde laser beam. 

(Video door Jesaja Hizkia)

Niet alleen met de fles maak je de blits tijdens Oudjaarsavond, de smaak van deze Vintage 2006 is ook voortreffelijk. Als we je één ding kunnen aanraden: als je champagne drinkt, drink er dan wel een van kwaliteit!
Deze collector flessen zijn te koop bij de betere slijterijen en wijnwinkels, en kosten respectievelijk €149,99 (brut 2006)  en €289,99 (Rosé 2004)

Dom Pérignon kent een lange geschiedenis van samenwerkingen met ontwerpers en kunstenaars, waaronder Jeff Koons, David Lynch, Karl Lagerfeld en Iris Van Herpen, maar ook creatieve projecten met regisseur Robert Wilson en pianist Lang Lang.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.