Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Deze man maakt leuke Instagram-edits van alledaagse objecten

Hij krijgt de meeste inspiratie als hij aan tafel zit of door de supermarkt loopt. Eetbare producten verwerkt hij namelijk regelmatig in zijn composities ofwel Instagram-edits die altijd kleurrijk en vrolijk zijn, maar eigenlijk ook best simpel. Maar ja, je moet er wel even op komen om een fiets te maken van een sinaasappel en rietjes, een vliegtuig van een winterpeen of een dobberend bootje van Doritos op golven van dipsaus.

Domfriday_Juicing_along

Denken als een kind
Voor de Australische visual designer en illustrator Domenic Bahmann ligt zijn kracht in symmetrie en humor. Hij benadert zijn kunstwerkjes als ware hij nog een kind:”Kinderen experimenteren veel meer dan volwassenen. Ze willen alles uitproberen en vragen zichzelf telkens af ‘Wat als..?’ Het is zo’n fijne ervaring om als volwassene af en toe terug te stappen in de fantasiewereld van een kind en weer volop te experimenteren.”

De beelden zijn grafisch en simpel zodat je niet wordt afgeleid van de objecten. Op de vraag waarom hij alledaagse objecten gebruikt voor zijn composities antwoordt hij: “Het heeft me geleerd om anders naar dingen te kijken. Er is iets magisch aan het transformeren van alledaagse objecten in iets nieuws en onverwachts.”

Domfriday_insta_art1

Dankbaar platform
Instagram is zijn platform voor het tentoonstellen van zijn DIY art want het is een makkelijk en dankbaar medium: “Veel mensen gebruiken Instagram voor entertainment en inspiratie, of simpelweg om andermans werk te bekijken. Ik vind het een geweldige manier om te experimenteren en gelijk feedback te krijgen. Ik denk dat de meeste van mijn volgers spontane ideeën leuk vinden waardoor ze ook ‘out of the box’ leren te denken.”

Inmiddels verweeft hij zijn spontane creaties met werk wat hij in opdracht doet als designer en illustrator, en heel af en toe zit er nog een maatschappelijke boodschap in. Je vindt de feed van Domenic op Instagram. Volg hem op @domfriday

Bron: Trendland

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.