Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

8X Onze favoriete kookboeken van 2015

Het zal niemand ontgaan zijn dat lekker eten een grote rol speelt in ons leven. We beschouwen onszelf allicht niet als ware keukenwonders, maar kunnen ons wel verliezen in fijne kookboeken, en we zijn zo nu en dan ook niet vies van een experimentje in de keuken. 2015 bracht weer veel must-have kookboeken, waarvan wij hier onze 8 favorieten delen. Welke van deze boeken staan er ook in jouw kookdomein te pronken?

1.De Japanse Keuken – Nancy Singleton Hachisu
In Japan -op het eiland Okinawa om precies te zijn- wonen de meeste honderdjarigen ter wereld. En dat heeft onder andere met de eetgewoonten te maken. Nu zijn wij dol op de Japanse keuken. En nee, niet alleen op sushi. De Japanse keuken heeft meer te bieden. In dit boek krijg je een goede indruk van de authentieke Japanse keuken maar wel op een hele toegankelijke manier.
2. Jamie’s Super Foods – Jamie Oliver
We houden van Jamie Oliver en zijn no-nonsense manier van koken. In zijn nieuwste boek gaat Jamie ook op de gezonde toer voor een fit & healthy lifestyle. Maar gelukkig wel op z’n Jamie’s; lekker praktisch en overzichtelijk ingedeeld. Je doet voldoende inspiratie op om dagelijks een gezonde maaltijd op tafel te toveren.
3. Miljuschka’s Food Trucks – Miljuschka Witzenhausen
Tegenwoordig kunnen we niet meer om streetfood en foodtrucks heen, terwijl het een fenomeen is wat in Amerika al veel langer populariteit geniet. Stoere chick Miljuschka Witzenhausen ging voor 24kitchen naar Amerika om te proeven van de beste streetfood, en heeft haar bevindingen gebundeld in dit boek. We zouden er bijna zelf een foodtruck van beginnen.
4. All Day Breakfast – Denise Kortlever
Een van onze favoriete activiteiten in het weekend is brunchen. Nu doen we dat graag buiten de deur, maar willen we na het lezen van Denise Kortlever’s boek toch vaker zelf een heerlijk ontbijt of brunch klaarmaken. Niet in de laatste plaats vanwege de fijne plaatjes. Achterin het boek ook een verzameling leuke adressen.

5. Bakken met Menno – Menno de Koning
Wij vonden Menno de tofste kandidaat van Heel Holland Bakt. Dat hij vorig jaar seizoen 2 van het populaire programma zou gaan winnen stond als een huis, want wat een mooie creaties! Daarbij houdt hij in dit bakboek ook rekening met vega en vegan. Echter zijn wij vooral blij dat hij aftrapt met onze favoriet onder de baksels: de Red Velvet cake.
6.Vijftig tinten kip – F L Fowler
Humor en kunnen koken. Dat zijn eigenlijk de belangrijkste voorwaarden die wij stellen aan een man. Niks geen Christian Gray-achtige taferelen. Alhoewel…koken is best erotisch. Dat dacht ook de schrijver van dit boek. We moesten wennen aan de ‘kip’ als erotisch (hoofd)ingrediënt, maar binnen de context van deze parodie heel erg logisch. Met 50 kiprecepten die ondeugende titels dragen zoals ‘Heet gewreven hoentje’ of ‘Hitsige kippendijen’ is dit ook een zeer geschikt cadeau voor een man. Een kip klaarmaken is toch wel het minste wat hij moet kunnen…
7. Hemsley Hemsley – Jasmine Hemsley & Melissa Hemsley
Van kittige kiprecepten gaan we over naar de gezusters Hemsley met ‘de kunst om goed te eten’. Ze begonnen als privé kok, en inmiddels bloggen ze succesvol voor de Britse Vogue. Deze knappe dames zijn niet alleen zelf fotogeniek (dus Vogue-waardig), hun eten ook, plus ze hebben een gezonde insteek zonder dat het doorslaat. Lees hier hun no-stress kerstrecepten op de website van Vogue.
8. NOPI -Yotam Ottolenghi & Ramael Scully
In een favorietenlijst kan een boek van Ottolenghi niet ontbreken. Zijn ‘Geroosterde aubergines met saffraanyoghurt en granaatappelpitten’ uit het boek Plenty staan geregeld bij ons op tafel. Er is vaak gezegd dat hij groenten weer sexy heeft gemaakt. Hoe je het ook wendt of keert; hij maakt vooral originele smaakcombinaties uit diverse wereldkeukens. Samen met de chef van zijn restaurant NOPI maakte hij het gelijknamige kookboek. In tegenstelling tot zijn andere boeken is dit meer een koffietafelboek want de recepten zijn minder geschikt voor de onervaren koks. Wel mooi en inspirerend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.