Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Voor het eerst epileren met de Braun Silk-épil 5

Al jaren gebruik ik een ouderwets scheermesje voor het scheren. Met het vooruitzicht van een reis naar het zonnige Thailand zag ik het niet zo zitten om continu het scheermes erbij te halen. Een epilator leek mij een goede uitkomst en een slimme investering. De Braun Silk-épil 5 is een compacte en betaalbare optie. Het is een epilator met niet teveel foefjes, maar biedt datgene wat nodig is. Wat zeker een pluspunt is van dit apparaat, is dat het ook onder de douche te gebruiken is! DeBraun Silk-épil 5 Wet & Dry komt in 3 verschillende uitvoeringen, ik heb de 511 uitgeprobeerd. Dit is de voordeligste uit de 5 Wet & Dry serie en beschikt daarom over 1 opzetstuk en geen verdere extra’s.

Braun-Silk-épil

braun-silk-epilator

De epilator komt in een doos met daarbij een lader en een borsteltje. De epilator heeft een mooie blauwe kleur en kan in 3 verschillende onderdelen uit elkaar worden gehaald. Dit is handig om het apparaat goed schoon te maken na gebruik. Ook een voordeel is dat het apparaat al in 1 uur is opgeladen en daarmee zeker een halfuur te gebruiken is.

Braun-Silk-épil-5

Ik had al veel nare verhalen gehoord over epileren en dat het toch wel erg pijnlijk is en niet altijd even effectief. Nu was het aan mij de beurt om het zelf te ervaren. Ik heb de epilator eerst kort even ‘droog’ geprobeerd, dus niet op een natte huid, gewoon puur om even het gevoel te ervaren. Dat viel me toch best wel heel erg tegen, wat een pijn! Je voelt praktisch haar voor haar eruit getrokken worden. Maar ik ben nog niet verslagen: poging 2 – onder de douche. Ik zag er wel tegen op aangezien de eerste keer proberen wel redelijk pijnlijk was. Onder de douche viel de pijn mij gelukkig wel mee. Het eerste stukje doet vooral het meest pijn en daarna is het steeds beter te doen. Je huid moet als het ware ‘even wennen’. Onder de douche voelt het ook minder trekkering dan op de droge huid. De epilator is ook te gebruiken op een hoge en lage stand. De lage stand is in het begin wel prettiger en op gevoeligere plekken, maar de hogere is wel effectiever en ook niet echt veel pijnlijker.

epileren-Braun-Silk-épil

Het epileren is wel redelijk doorbijten, omdat het de eerste keer is doet het wel het meest pijn. Ik heb de epilator zowel op de onder- als bovenbenen geprobeerd, de bikinilijn en de oksels. De benen zijn goed te doen, de bikinilijn behoorlijk pijnlijk en de oksels niet te doen. Het kan ook aan mijn pijngrens liggen, maar de oksels blijf ik voorlopig gewoon met het scheermes doen. De rest ga ik wel doen met de epilator, want zo ben je wel veel langer van de haren af en komen ze zachter terug. Je moet wel een paar keer over de huid gaan om alle haren echt weg te halen, maar de epilator laat weinig haren zitten. Braun claimt de haren vanaf 0,5mm te verwijderen en ik denk dat dit wel klopt.

review-braun-silk-epilator-5

De Braun Silk-épil 5 is een goede keuze voor diegene die een goed epileer-apparaat zoeken en daar niet teveel geld aan kwijt willen zijn. De epilator doet goed zijn werk en is zeker onder de douche fijn in gebruik. Het nadeel is wel dat het epileren pijnlijk blijft, maar je hebt wel een beter resultaat dan wanneer je het scheert. Het kost wat doorzettingsvermogen, maar dan heb je wel een goed resultaat. Maar hé, wie mooi wil zijn moet pijn lijden!

wet-and-dry-epilator

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.