Tasty Tuesday: OMBAR raw chocolate

Om mij heen heb ik best een aantal vegetarische vrienden en kennissen, en sommigen schurken zelfs tegen het ‘vegan’ aan. Dat is als ware Bourgondiër niet aan mij besteedt, maar het haalt niet weg dat ik graag veel verschillende dingen eet en proef. Zo ook raw foods. Koppel dat aan chocola en ik ben een blij mens.

PS Bars

Nu had ik er zelf niet zo bij stil gestaan dat het nogal lastig bleek om chocoladerepen in een ‘raw’ variant aan te bieden. Cacaobonen worden namelijk gebrand (gekookt), en er wordt meestal zuivel en suiker aan toegevoegd om een reep ‘lekker’ te maken. Probeer maar eens met een gezonde chocoladereep te komen die ook nog lekker is… Drie vrienden in Londen gingen de uitdaging aan en experimenteerden er lustig op los met gezonde, rauwe cacaoproducten tijdens het volgen van een raw food dieet. Ze vonden in Ecuador een gelijkgestemde ziel die rauwe gedroogde cacaobonen kon produceren, en zo onstond OMBAR. Een healthy en ethische chocoladereep waar zowel vegan als Bourgondiër blij van wordt!

De OMBAR chocoladerepen zijn gemaakt van rauwe gedroogde cacaobonen, onbewerkte kokosnootsuiker, echte vruchten en in sommige repen worden ook probiotica toegevoegd. Lekker én gezond! Zelfs de melkchocolade-variant. Want hoe maak je die zonder zuivel? Kokosmelk! Da’s zelfs nog romiger.

Ok, wij zijn OM. En als we je vertellen dat je deze chocoladerepen gewoon bij de Appie kunt vinden (€2,59 per reep) jij straks ook.

Meer info op www.ombar.nl

More from Karine Bloem

The Fashion Eye: Snapshots from PFW

While we were busy keeping things on a roll at The Digitalistas...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.