Preview: HANGAR Amsterdam

Je zou er bijna voor in Noord gaan wonen, met zoveel leuke restaurants. En er komt steeds weer iets nieuws bij zoals New Kid On The Block HANGAR. Officieel gaat deze kraakverse hotspot pas morgen open. Wij geven je alvast een voorproefje.

Hangar3

Zodra je de met golfplaten gebouwde halvemaan-loods aan het water opmerkt is de naam gewoon heel logisch. Maar zo kil als een gemiddelde hangar is het bij lange na niet. New bohemian details zoals de oude Oosterse deuren naar het toilet, knusse lampjes, marmeren tafels en -hell yeah- een bank bekleed met ons oh zo favoriete luipaardprintje, dat zorgt wel voor wat leven in de ‘hangar’.

Hangar7

 

In deze eclectische ambiance kun je kiezen van een seizoensgebonden menu. Lekker overzichtelijk met gemiddeld zo’n vier verschillende gerechten per gang (en dat vind ik met mijn altijd heersende keuzestress best fijn).
We beginnen met de wijn. De Bacca Nera uit Puglia staat bovenaan de lijst met rode wijnen en is daarmee de goedkoopste (€4 per glas, €23 voor een fles), maar oh lala! wat is ie heerlijk! Als je verliefd kunt worden op een wijn dan denk ik dat ik bij deze mijn hart verloren heb…

Hangar4

Oké, even terug naar het menu. Omdat het weer haast niet herfstiger kan zijn op deze zaterdagavond (regen, wind, yak!) snak ik naar paddenstoelen en truffels. Bingo! Het voorgerecht is een Toast porcini met truffel. Porcini is de Italiaanse benaming voor Eekhoorntjesbrood, en dat is een stevige, sappige paddenstoel. In combinatie met truffel is dat een perfect huwelijk. Als hoofdgerecht kies ik de Geroosterde kip, langzaam gegaard in een zoete tomaat-paprika saus. Eerst twijfel ik nog tussen de kip en de Snoekbaarsfilet met knolselderij-puree en lichte bisque. De kip wint. Ik verheug me op een sappige bout met krokant geroosterd velletje.

Hangar8Tot mijn (lichte) teleurstelling ligt er een borststuk met vleugel op mijn bord. Perfecte cuisson, dat wel, maar mijn minst favoriete stuk kip (persoonlijke smaak) want het is naar mijn mening minder smaakvol. Mijn disgenote smult daarentegen van haar Risotto met cantharellen, parmezaan en anijs. Had ik dan toch…? (weer die keuzestress). We hebben er nog wat Geroosterde bloemkool met kurkuma bij besteld. Daar blijkt ook romanesco tussen te zitten. Ach ja, zelfde familie, smaakt er niet minder om. En de Kropsla met vinaigrette heeft er een roodbladerig broertje bij gekregen. Op zich niet zo erg, ware het niet dat ik enkel citroensap proef en niet de beloofde vinaigrette (boehoe, j’adore vinaigrette op mijn kropsla!). Dat zijn dan ook mijn enige kritiekpuntjes, want ik verwacht heus geen perfectie als de keuken nog niet helemaal warm is gedraaid. De Baba au rhum maakt bovendien een hoop goed. Een hap van de chocoladetaart ook. En de wijn…oh die wijn!

Hangar2

De laatste slok nemen we mee naar de bar, en ons voorbeeld wordt gevolgd. De muziek gaat een tandje hoger en de sfeer zit erin. Want een gezellige, laid-back sfeer is wat eigenaren Tim Immers (die Bar Moustache inmiddels van de hand heeft gedaan) en Job Pollman (voormalig Scotch & Soda) voor ogen hebben. En laten wij ze daar een handje bij helpen door regelmatig te komen ‘hangen’ in de HANGAR.

HANGAR Amsterdam
Aambeeldstraat 36
Amsterdam-Noord
reserveren@hangar.amsterdam

More from Karine Bloem

De Food Feed: Rosé en roze happen, beignets bij je koffie en PARK hangen

In de maanden juni en juli was het een absoluut gekkenhuis met...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.