Lekker stomen bij DIM SUM NOW

Are you ready for sum’ Dim Sum? En dan echt goeie. Niet de All You Can Eat-variant. Dim Sum is overigens prima geschikt om mee te lunchen; niet te zwaar en het is weer eens wat anders dan een broodje. Ja, we houden wel van een beetje afwisseling rond het middaguur.

DimSumNow1

Dus togen we op zo’n regenachtige zaterdag richting Ferdinand Bolstraat. Daar zit naast de Coffee Company nu DIM SUM NOW. Niet te groot, een vierkante counter waar je kunt zitten, maar ook achterin de zaak of aan het raam. Wij kozen de laatste. Door de stoom van de Dim Sum en het druilerige weer buiten is deze compleet beslagen, maar dat heeft wel z’n charme. Bovendien is het op een quasi-katerige zaterdag wel zo fijn om deze een beetje incognito weg te stomen.

DimSumNow3

De Dim Sum die ze hier op de kaart hebben bestaat uit gyoza’s, dumplings, en de specials: buns en een lotusblad wrap. Laten we dan ook gelijk de hele kaart proeven. We trappen af met de gyoza’s (doorgaans mijn favoriet); 1 met varkensvlees, ui, witte kool, gember en soja saus, 1 met vis, garnaal, witte kool en paddenstoelen, 1 met kip, witte kool, wortel en selderij, 1 met eend, Chinese kool, knoflook, en gember, 1 vega met spinazie, wortel, kastanje en paddenstoelen. Allemaal lekker! Zelfs de vega is smaakvol. Dan de beurt aan de dumplings: -1 met kalfsvlees, kastanje, gember en doperwten, 1 kip, paddenstoelen en wortel, 1 varkensvlees, ui, paksoi, gember en paddenstoelen, 1 vis, garnaal, witte kool, en wortel, 1 vega met kool, radijs, paddenstoelen, paksoi en koriander. Ook hier niets op aan te merken. Het fijne aan deze Dim Sum’s is dat ze precies goed gestoomd zijn want ze kleven niet en hebben wel een bite maar niet té. Dat hebben we weleens anders gezien. Misschien wel omdat waar we normaal Dim Sum aten ook andere gerechten werden geserveerd waardoor de aandacht verdeeld is. Hier hebben ze er juist de volle aandacht voor.

DimSumNow4

Naast de Dim Sum kun je nog wat bijgerechten bestellen zoals edamame boontjes en wakame (zeewiersalade). We besloten onze lunch met de sweet custard bun overgoten met gecondenseerde melk. Oh my…wat een heerlijk zachte zoetigheid (ik lepelde vroeger de gecondenseerde melk zo uit het blik, dus je snapt mijn vreugde). Voldaan konden we weer tegen de rest van de dag aan.DimSumNow7 DimSumNow6

Voor de prijs hoef je het niet te laten: een mandje met 5 dumplings heb je al vanaf €6. Ook zo fijn is dat DIM SUM NOW take-away en delivery aanbiedt. Hun pay-off zegt het treffend: You Dim Sum, You Win Sum!

DIM SUM NOW
Ferdinand Bolstraat 36
Amsterdam

 

More from Karine Bloem

Mooody Moodboard

  Manic Monday? Hell no!
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.