Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Thursday Treat: Jackson Dubois

Als er zoiets bestaat als een day-to-night outfit, waarom zou eenzelfde concept niet kunnen gelden voor een horecazaak? Er bestaan veel zaken waar je een hele dag doorlopend terecht kunt -van lunchtent tot nachtclub- maar over Jackson Dubois is iets beter nagedacht.

JacksonDubois_bites4

We kennen allemaal Caffe Esprit op het Spui. Je kunt er al jaren terecht voor een smakelijke lunch, maar ‘s avonds was er weinig actie. Genoeg restaurants in de buurt ook, dus dan moet je met iets origineels komen, zonder dat je de hele tent hoeft te verbouwen. Sinds kort ondergaat Caffe Esprit van woensdag t/m zondagavond vanaf 18:00 uur een kleine transformatie (heel vernuftig met schuivende panelen achter de bar en gedimde verlichting), en je bevindt je dan ineens bij Jackson Dubois. Een internationaal klinkende naam die doet vermoeden dat hier een avontuurlijk figuur achter schuilt, en dat is precies het geval. Of deze persoon fictief is of niet mag je zelf invullen, maar deze Jackson is een bereisd man, die overal ter wereld inspiratie vandaan heeft gehaald om de streetfood- en drankenkaart van Jackson Dubois vorm te geven.

Het idee dat je in iemands belevingswereld wordt meegenomen maakt het des te leuker, en wij mochten voor de officiële opening even voorproeven. Nou ja, ‘even’ is een understatement want de hele kaart kwam op tafel. Wel zo makkelijk om over elk gerecht te kunnen oordelen. De gerechtjes worden geserveerd in behapzame porties, want je wilt er natuurlijk meerdere bestellen. Doordat de inspiratie van de gerechten uit alle uithoeken van de wereld komt is de keuze gevarieerd: ceviche, rode quinoa-salade, falafel, roti, pizza, fish & chips, tortilla of een mini rijsttafel? Kan allemaal. En dan hebben we nog niet alles genoemd. Naast deze wereldse bites heeft Jackson Dubois maar liefst twintig verschillende champagnes en vijftig speciaalbieren om uit te kiezen. Genoeg ingrediënten voor een geslaagde avond.

JacksonDubois_pizzabox

Wil je onze aanraders van de kaart graag weten? Wij werden erg enthousiast van de ceviche, lobster bun en pulled pork. De zoetekauwen zullen een gat in de lucht springen van de American Threesome (het is roze en verder verklappen we niets). Jackson is ook de beroerdste niet als het komt op lokale specials, dus ook de oer-Hollandse bitterballen, frikadellen en een broodje tartaar konden niet op het menu ontbreken.

JacksonDubois_interior3 JacksonDubois_bites5

Bar Jackson Dubois
Spui 10
Amsterdam
info@jacksondubois.com

© The Digitalistas (images 1,2,3) and Jackson Dubois

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.