Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Vind je inner-bohemian met Jo Malone’s Mimosa & Cardamom

NL-white-TheDigi's ENG-white-TheDigi's


Helemaal gevangen in een zelf gecreëerde ‘fragrance layering’ frenzie (ik ben nog steeds aan het uitvogelen welke gouden combinatie ik eens geprobeerd heb maar ik ben helaas de formule kwijt…), moet ik toegeven een voorkeur te hebben voor de Jo Malone parfums. Dus toen er een nieuwe Jo Malone geur gelanceerd werd, moest deze ontdekt worden.

JoMalone_mimosa-cardamom3

Mimosa en Kardamom vangt de bohemian geest. Modern en betoverend, suggestief en sensueel. De bohemian geest leidt terug naar een tijdperk waarin onverschrokken Britse reizigers de wereld verkenden en exotische schatten terugbrachten. Dit was ook de tijd van  het Oriëntalisme, toen kunstenaars werden geïnspireerd door het unieke exotisme van het Midden-Oosten, wat beschouwd werd als kleurrijk, sensueel en levendig.

JoMalone_mimosa-cardamom1

Het parfum is gecreërd door meester parfumeur Marie Salamagne: “Voor mij is de nieuwe bohemian iemand die een gemoedstoestand viert zonder grenzen. Het zijn vrije denkers die de authenticiteit en de intensiteit van het leven vieren. Er zit een waar gevoel van avontuur in het hart van de nieuwe bohemien…”

Oke, dus de beschrijving spreekt zeker tot mijn verbeelding (‘vrije denkers die de authenticiteit en intensiteit van het leven vieren’). Toch komt het verhaal niet altijd overeen met wat ik van de geur verwacht. Testen, testen, testen is het motto! En mijn advies aan jou.
Geuren zijn zeer persoonlijk en ik ben dan ook heel eerlijk wanneer mij gevraagd wordt wat ik van een bepaalde geur vind. Als ik het niets vind, zal ik dat niet onder stoelen of banken schuiven. Ik heb nogal een uitgesproken smaak als het gaat om de parfums die ik draag, en het kostte me een tijdje om een geur te vinden die past bij mijn persoonlijkheid. Een van mijn top favorieten is -niet geheel toevallig- Jo Malone’s Wild Fig & Cassis.

Wat ik leuk vind aan Jo Malone is de combinatie van ingrediënten die ze gebruikt om haar geuren te creëren. Er is voor ieder wat wils, plus, je hebt de mogelijkheid om nieuwe, meer persoonlijke geuren te creëren door de colognes uit de uitgebreide collectie met elkaar te combineren.

Het nieuwe parfum, Mimosa & Kardamom, heeft mij bijvoorbeeld niet meteen overtuigd. Ook al ben ik zeer vertrouwd met de mimosa omdat deze bloeide in mijn grootouders’ tuin. Ik ben gewoon geen bloemig type…ook al zwakt de kardemom de florale noten iets af. Dus bij de lancering- sessies gaf de Jo Malone vertegenwoordigster ons persoonlijke suggesties om de geur te combineren. Voor mij waren dat de intensere colognes zoals Oud & Bergamot of Dark Amber & Ginger Lily, die juist meer kruidige en exotische noten aan het geheel toevoegden. Het maakt zeker een verschil, en het helpt ook om de geur de tijd te geven om in je huid in te trekken (deppen, niet wrijven!).

Volgens Chris Wyatt, Jo Malone’s ‘Global Fragrance Ambassador, zoals zij aangeeft in een interview met Refinery29, moet het combineren van geuren ‘fun en experimenteel’ zijn: ‘Fragrance layering’ is altijd ons merk-DNA geweest, vanaf het prille begin [in 1994]. Onze filosofie is er heel erg op gefocust dat de klant een geur kan kiezen en aanpassen aan zijn of haar stemming, de gelegenheid, of de outfit. Het is echt een leuk concept om mee te experimenteren, want het betekent dat je elke dag anders kunt ruiken. “

Ik ben nog niet klaar met het uittesten van nieuwe brouwsels…en jij?

Je vindt de Jo Malone shops bij de Bijenkorf in Amsterdam en Den-Haag.

Foto’s © The Digitalistas | Samsung NX500

 

0
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.