Believe The Hype

1374205_181681822019986_341862436_nA new store has opened in Amsterdam and we are in love. BELIEVE THE HYPE is located at Hazentraat 67 in the Jordaan and – if you know what’s good for you – you’ll pay it a visit!

The one-of-a-kind store has been inspired by a mix of creative DIY products, fused with home accessories, jewellery, customizable clothing, vintage furnishings and a beauty bar.

photo 1“I want to bring the online buzz of DIY to an offline environment, in a space that’s based on pushing the limits of creativity for unique, personalized results,” says Jacinta Mayora, founder and owner of BELIEVE THE HYPE. “I wanted to combine everything I personally love, and mix it together in one lifestyle store.”

believe_the_hype2

Almost everything in the store is for sale! Vintage furnishes are sold in collaboration with Neef Louis. Jewellery includes collections from 4everwitheveryone, and made-to-order dream catchers are made by Catching Dreams.

photo 4

Beauty bar services include eyelash extensions, makeup application, hair styling and gel nail art. Mayora, a trained beautician, is amazing at doing nails and also specializes in unique nail art.

photo 3

Meanwhile, printed t-shirts and sweatshirts are available for children and adults.Customers can select from an array of colours and prints, or customize their clothing with a quote or saying of their own. The same service is offered for printed art boards, which are available in different sizes and shapes.

photo 5

The cozy space on Hazenstraat oozes a cool, creative vibe. It can also be booked for private events – like a “girls’ night out” bubbles and makeup evening!

BELIEVE THE HYPE is open Tuesdays through Sundays, and Mondays by appointment only. Visit www.believethehype.nl for opening times.

Text: Lydia Parafianowicz

1185511_173043759550459_203251505_n954854_177517779103057_1128148881_n

 

 

More from Lydia Parafianowicz

Lash Forever

Faux lashes are the latest trend in the beauty scene. Are you...
Read More

2 Comments

 • Vanmiddag kwam ik langs de hoek Elandsgracht-Hazenstraat. In de jaren ’50 werd ik als jongetje naar school gebracht vanaf Elandsgracht 14, waar we woonden, via de Hazenstraat naar de Lauriergracht. Op de hoek zat toen aardappelhandel Lindeman. Nu heeft u daar ‘Believe the hype’. Op Elandsgracht 14 zit nu Turks restaurant ‘Divan’. Hij heeft op de ruit in het Nederlands en het Engels de openingstijden vermeld. Bij u zie ik, als ik goed heb gekeken, alleen Engels, ook hier op de website. Ik zie dat wel eens meer. Ik vraag me dan altijd af, wat is er toch mis met het Nederlands? Zelf zou ik, als ik een zaak in Duitsland of Frankrijk, of laten we een land nemen met een veel kleiner taalgebied, Denemarken (Deens: 6 miljoen, Nederlands: 24 miljoen) dan zou ik me aanpassen en de taal van het land gebruiken. Daarnaast misschien ook Engels. Hopelijk voelt u zich niet aangevallen of zo, maar ik ben zo benieuwd wat uw argumenten zijn. Vriendelijke groeten, Hans Huijboom

  • Beste Hans,
   Dank voor je comment. Het is een zeer begrijpelijke vraag die je stelt. De reden om Engels als voertaal te nemen bij het opzetten van de website destijds was omdat het een universele taal is en voor het vergroten van het draagvlak. We hebben veel buitenlandse bezoekers en het zou zonde zijn als zij door de taalbarrière zouden afhaken omdat ze een artikel niet kunnen lezen. Daarbij is de doelgroep van The Digitalistas cosmopoliet, ze kijken graag over de landsgrenzen. Misschien komt er nog eens een Nederlandse versie van de site. Voor nu is het niet mogelijk om ieder artikel tweetalig te doen. Hoop hiermee je vraag te hebben beantwoord!
   groet,
   The Digitalistas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.