Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

YAY Health Store & More

Op de locatie waar nu drukke-levensstijl-‘verlichtende’-winkel, slash health café, slash yoga hangout YAY huist, zat eerst  het hoofdgedeelte van internationaal reclamebureel SID LEE. Dat zag er toen heel anders uit, al was het café-gedeelte er al wel. Er werd tijdens de vrijmibo echter iets anders geserveerd dan gezonde sappen!

YAY3 YAY2

Van FOMO naar JOMO
Toen ik hoorde dat hier een verfrissend nieuw concept haar deuren opende was ik wel nieuwsgierig naar de transformatie. Je stapt hier inderdaad binnen in een andere wereld; niet een met bureaus en iMacs of laptops gevulde ruimte meer waar creatieve breinen zich om de volgende deadline heen moeten vouwen, en waar prestatiedruk in de lucht hangt. Nee, over de drempel vind je nu een oase van rust. Interessant is dat dit contrast ook de beweegreden was voor founders Kelly Zaal en Nanda van Aalst: een time-out te bieden aan de hyperactieve urbanisten. Want de levensstijl van de gemiddelde stadsbewoner berust teveel op de Fear Of Missing Out (FOMO). Kelly en Nanda willen bij YAY juist de Joy Of Missing Out (JOMO) laten ervaren.YAY8 YAY4

Rauw is goed voor jou
Afhankelijk van aan welke zijde je binnenstapt -Gerard Doustraat of A.Cuyp-, kom je óf in de winkel -met een aanbod van eerlijke cosmetica (inclusief organic baardolie voor de man!), pure kruidenthee, yogakleding en hammamdoeken tot skateboards van lokaal hout en meubels van gerecycled materiaal- terecht, óf in het Health café waar je kunt aanschuiven voor een raw food ontbijt of lunch.

YAY7

Met de hypes rondom het hele ‘fit’ zijn is zo’n plek als YAY ideaal om een bewuste levensstijl toegankelijker te maken voor een breder publiek. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog niet zo ingewijd ben in de raw food trend, maar wat ik geproefd heb (Herbed Pumpkin Cream Cheese quiche, Raw Rainbow wrap, Vibrant Seasonal Salad with Almond-Cranberry Creamcheese) was verrassend lekker. Het feit dat je een bommetje vitaminen, mineralen en enzymen binnenkrijgt (waar in gekookt voedsel weinig van overblijft) is wel een prettige gedachte. Plus, het is echt goed vullend waardoor snack attacks achterwege blijven. Ze serveren er overigens de Chaga Tea waar Lydia onlangs over schreef, en je kunt ook zelf je verse thee plukken van de theewand. Mocht je interesse in raw food na een bezoek aan het YAY Health café aangewakkerd zijn, dan kun je er zelfs een kookworkshop volgen.

YAY9

Yay! Yoga!
Geen healthy concept zonder yoga, dus behalve dat je je bij YAY direct in een nieuw yoga-pakje kunt steken, zijn er ook dagelijks lessen te volgen, welke je hier kunt reserveren. Fijne bijkomstigheid is dat je een yogales inclusief ontbijt kunt boeken! Je eerst in het zweet werken om vervolgens op de knusse Ibiza hippie-ish bank in het Health café neer te ploffen? Wij zeggen yay!

YAY6

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.