Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Van deze lieve commercials word je week vanbinnen

Een snik, een traan, een liefdevolle glimlach. We zijn suckers voor de zoetgevooisde commercials die vaak heel toepasselijk rond kersttijd de barmhartige samaritaan in de mensen naar boven haalt, een vloedgolf aan naastenliefde triggert, of ons simpelweg omtovert tot ‘oh’ en ‘ah’ roepende weekdieren. Wedden dat jij er ook niet ongevoelig voor bent?

De prachtige commercial van het Duitse EDEKA is al viral gegaan dus die slaan we even over. Grote kans dat je deze van John Lewis ook al voorbij hebt zien komen want het Britse bedrijf gooit elk jaar hoge ogen met dergelijke emo-videos. In november is trouwens bekend gemaakt dat de retailer een shop-in-shop gaat openen in de Bijenkorf. Het wordt de eerste internationale outlet buiten Azië. Maar eerst even genieten van de John Lewis commercial van dit jaar met de titel ‘Man on the moon’. De boodschap is: oude mensen uit hun isolement halen.

https://youtu.be/wuz2ILq4UeA

Eenzelfde boodschap is het uitgangspunt van de commercial van Toys’R’Us. Vergeet niet dat je oude buurman wellicht eenzaam is. Laten zien dat je aan iemand denkt zit ‘m in een klein gebaar:

https://youtu.be/4_9rnHwuQ5I

Onze favorieten zijn de commercials waarin de hoofdrol is weggelegd voor een dier (of dieren). Dan kun je ons opvegen. En dat het dier in geanimeerde vorm is maakt dan niet uit! Het gaat om de emotie die het losmaakt. In de commercial van Britse supermarktketen Sainsbury’s komt ‘Mog the cat’ van kinderboekenschrijfster Judith Kerr weer tot leven. De pluchen varianten van de kat waren bij Sainsbury’s binnen een mum van tijd uitverkocht en wij begrijpen wel waarom. De boodschap: sharing is caring.

De laatste video is niet echt een commercial maar een promo voor de Winter Efteling. We konden hem je echter niet onthouden want ‘De zoektocht van Eekhoorn’ is gewoon té schattig. Ook hier zijn de diertjes geanimeerd, maar bijna levensecht. Bovendien is de video gemaakt door een Nederlands productiebedrijf, Lukkien, voor het Hollandse pretpark. Daar mogen we best een beetje trots op zijn want het doet niet af aan de videos van de Britse en Amerikaanse concurrentie. De boodschap: naastenliefde en samen delen.

Van welke van deze lieve commercials wordt jij week vanbinnen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.